28-02-2021

Meer weten dan je vader, moeder, meester of juf over archeologie? Doe mee met onze MuseumJeugdUniversiteit collegereeks!

Huis van Hilde doet dit jaar voor het eerst mee aan De MuseumJeugdUniversiteit. Deze landelijke organisatie organiseert kindercolleges met meer dan 50 musea in Nederland. Wetenschappers, onderzoekers en experts geven antwoord op spannende vragen over de museumcollectie. Net als op de echte universiteit starten de colleges in het voor- en najaar. Schrijf je nu in en haal je MJU-diploma!

Collegereeks: Archeologie in je eigen achtertuin
(voor 8 t/m 12 jaar)

In deze collegereeks leer je in drie colleges alles over archeologie. Drie archeologen vertellen hoe zij archeologisch onderzoek doen, hoe je weet hoe oud iets is en hoe je er achter komt wat je eigenlijk gevonden hebt. Heb je zelf al eens een archeologische vondst gedaan? Neem die vooral mee! En kijk eens in de achtertuin wat daar te vinden is.

In deze colleges ga je samen met de experts archeologische vondsten onderzoeken. De colleges zijn interactief, je bent voor een deel praktisch bezig en we gaan ook naar buiten, op zoek naar archeologische vondsten.

De drie colleges zijn op zondag 28 februari, 28 maart en 25 april 2021 van 13-15 uur.

I.v.m. corona kan bovenstaande collegereeks niet doorgaan op de geplande data. Het museum is in overleg met de sprekers over de nieuwe data. Deelnemers worden hierover op de hoogte gebracht. Inschrijven kan nog wel, maar houd er rekening mee dat de data zullen veranderen.

Wil je meer informatie en je inschrijven? Kijk dan snel op de website van de MuseumJeugdUniversiteit