Vaste tentoonstelling met levensechte mensfiguren

Archeolab met beenderen

Een uniek archeologisch lab, waar je echte vondsten vastpakt

 

Huis van Hilde – altijd wat te beleven!

In Huis van Hilde is altijd wat te beleven. Bekijk onze uitgebreide agenda, vol met evenementen en activiteiten die zich toespitsen op de archeologie en geschiedenis van Noord-Holland. Het Huis biedt onder meer tijdelijke tentoonstellingen, lezingen en speciale vakantieprogramma’s aan. Wekelijks is er een ArcheoHotspot, maandelijks een ArcheoVondsten Spreekuur, en jaarlijks het grote evenement Hildes Verjaardag.

Huis van Hilde: Archeologiecentrum / Museum

Huis van Hilde opende in januari 2015 de deuren als Archeologiecentrum Provincie Noord-Holland. Op slag was het centrum een succes, zowel bij het grote publiek als in de media. Bezoekers en media in Nederland namen het Huis van Hilde vanaf de start waar als een museum. In het buitenland was het niet anders. Daar werd het Huis zelfs genomineerd voor de prestigieuze European Museum of the Year Award.

zodat je alvast een kijkje kunt nemen in onze nieuwe tentoonstellingen.

DOK Café To Go

De samenwerking van museum Huis van Hilde en De Oude Keuken heeft een vervolg gekregen. Op […]

Instagram

WEEKENDVONDST
Deze week laten we je deze vuursteen zien, gevonden bij de aanleg van de Zuiderzeewerken. De steen is onderdeel geweest van en sikkel. Gezet in een houten handvat, werd er met een sikkel graan geoogst of planten gesneden. De boer of boerin die deze sikkel gebruikte, leefde bij Wieringen tussen de 3000 en 2500 jaar geleden.

Deze vuursteen maakt deel uit van onze depotcollectie.

#huisvanhilde #weekendvondst #vuursteen #archeologie #archeoloog #museum #depot #depotcollectie #zuiderzeewerken #wieringen #sikkel #noordholland #provincienoordholland
...

ODE AAN HET LANDSCHAP
Het themajaar 'Ode aan het Landschap' gaat vandaag officieel van start. In het kader hiervan tonen wij dit jaar onze nieuwe tentoonstelling 'Leven in Lagen' waarin je alles leert over het landschap van Noord-Holland en hoe de mens daar door de eeuwen heen mee om is gegaan.

Bij deze tentoonstelling is ook een prachtige brochure gemaakt. 'Vruchtbaar laagland. Het landschap van Noord-Holland door de eeuwen heen.'

Deze brochure zal te koop zijn voor 1 euro in onze museumwinkel, zodra we weer open gaan. Maar ben je te nieuwsgierig en wil je nu al meer lezen over hoe mensen al eeuwen leven in onze provincie? Lees hem dan alvast digitaal, via de link in onze bio ☝️

#odeaanhetlandschap #NBTC #leveninlagen #huisvanhilde #provincienoordholland #landschap #geschiedenis #archeologie #themajaar #demens #provincie #lekkerleren #noordholland #leesjemee
...

HUIS VAN HILDE IN CULTURE CLUB
In Culture Club, het wekelijkse cultuurmagazine van @nhnieuws is afgelopen week aandacht besteed aan een hele bijzondere vondst in onze nieuwe tijdelijke tentoonstelling: 'Leven in Lagen. De mens in het Noord-Hollandse landschap'.
Anouk Veldman, onze museummanager, vertelt je rond 5 minuut 25 meer over een bijzondere steen.

Via de link in onze bio kun je het filmpje van NH Nieuws bekijken.

#huisvanhilde #cultureclub #nhnieuws #bijzonderesteen #linkinbio
...

DOK Café TO GO
De samenwerking van Huis van Hilde en @de_oude_keuken Bakkum heeft een vervolg gekregen. Op 22 april opende DOK Café To Go haar deuren in de restaurantruimte van Huis van Hilde, voor vier dagen in de week.

Het museum zelf blijft nog even dicht, maar elke donderdag tot en met zondag van 10 - 17 uur kun je in DOK Café To Go terecht voor onder meer koffie, thee en lekkere dingen voor erbij.

Dus ga je de duinen in of wil je de papenberg trotseren om boven van het mooie uitzicht te genieten? Loop eerst langs bij DOK Café To Go in Huis van Hilde voor een kop koffie of een eenvoudige picknick.

#huisvanhilde #deoudekeuken #deoudekeukenbakkum #cafe #lekkereten #lekkerdrinken #duingebied #papenberg #wandelen #neemmee #cafetogo #DOKcafetogo #komjeooklangs
...

Auditorium vergaderopstelling

Perfecte vergaderlocatie

Kindvriendelijk museum