ArcheoVondsten Spreekuur

Let op: op dit moment is er geen vondstenspreekuur.

Heb je een bijzondere vondst gedaan? Kom dan naar het ArcheoVondsten Spreekuur in het museumcafé van Huis van Hilde. Je hoeft hier geen entreebewijs voor te kopen. Op het Spreekuur ben je iedere eerste woensdag van de maand welkom, van 14:00 tot 15:00 uur.

Deskundige beoordeling

Heb je in het duin- of strandgebied een bijzondere vondst gedaan? Kwam er tijdens het tuinieren iets uit de grond en wil je weten wat? Kom dan naar het Spreekuur. Een archeoloog van het provinciaal depot zit klaar om te vertellen wat je gevonden hebt. Hij of zij bekijkt ieder door jou meegebracht voorwerp, bepaalt de ouderdom ervan, en vertelt wat het is. Tijdens het spreekuur hoor je alles over de wet- en regelgeving rond vondsten. Overigens geven onze archeologen geen waardebepaling van de vondsten af.

Toekijken?

Heb je zelf niets gevonden maar wil je kijken of anderen iets bijzonders hebben meegebracht? Ook dan ben je natuurlijk van harte welkom!

Nu & Straks

Normaal ben je iedere eerste woensdag van de maand welkom bij het ArcheoVondsten Spreekuur, van 14:00 tot 15:00 uur. Tijdens vakanties, op feestdagen, of vanwege bijzondere omstandigheden is er wel eens een uitzondering. Onder de video vind je op deze pagina per maand aangegeven of en zo ja wanneer het ArcheoVondsten Spreekuur plaatsvindt.

Geen Evenementen