Huis van Hilde voor kinderen

Archeolab

Het Archeolab is een laboratorium van de archeologie. In het ArcheoLab van Huis van Hilde mag je vondsten aanraken en van dichtbij bekijken. Zo ga je echt ontdekken! In speciale kastjes vind je archeologische voorwerpen. Meestal zijn ze echt. Schoenen en kleren hebben we laten namaken, omdat de echte vondsten zo kwetsbaar of vies zijn dat je ze niet kunt vastpakken. Alle voorwerpen in het ArcheoLab mag je uit hun kastjes nemen.

Wil je meer weten of Archeolab? Kijk dan hier verder.

ArcheoHotspot

Bij ArcheoHotspot kun je zelf archeologisch onderzoek doen! Kom aan tafel zitten en help mee met ons archeologisch werk. Sorteer opgravingen mee uit of help mee puzzelen met scherven uit, bijvoorbeeld, een beerput!

Lees hier meer over ArcheoHotspot.

Speurtocht

De echte speurneuzen kunnen meedoen aan Hildes tocht, een speurtocht door onze vernieuwde vaste tentoonstelling en onze tijdelijke tentoonstelling ‘Leven in Lagen’. Kom jij erachter waarom onze 16e-eeuwse dwarsfluit zo bijzonder is? En weet jij wat onze 17e-eeuwse koopmansvrouw in haar hand heeft?

De speurtocht krijg je bij binnenkomst aan de balie van het museum.

ArcheoGame & Interactieve Zandbak

Als kind beleef je in Huis van Hilde het verleden. Bijvoorbeeld via de ArcheoGame, waarin je met je vriendjes en/of vriendinnetjes kijkt wie de beste archeoloog is. Of je leeft je uit in onze interactieve zandbak, waarin je eigen landschappen aanlegt en het zelfs kunt laten regenen!

En verder?

Daarnaast kun je selfies maken met een paar van onze vaste gasten, spelen in het kasteel in het museumcafé en als je na het museum nog energie over hebt, kun je Hildes rondje lopen. Dit is een wandeltocht van ongeveer drie kilometer door de omgeving van Huis van Hilde. Je komt onderweg allerlei leuke dingen en je kunt vragen beantwoorden. De wandelroute vind je in het museum.

Daarnaast gaan we tijdens schoolvakanties los met een speciaal vakantie-aanbod boordevol workshops, voorstellingen, knutselateliers, lekkere hapjes en drankjes, en veel gezelligheid.

Tot snel in Huis van Hilde!

Agenda voor kinderen

Voor kinderen is in Huis van Hilde altijd veel te beleven. Als er speciale activiteiten zijn, vind je ze hieronder.

Geen Evenementen