Met een fysieke beperking naar Huis van Hilde?

Heb je zelf een fysieke beperking of begeleid je iemand die dat heeft? Op deze pagina lees je wat je in Huis van Hilde kunt verwachten.

Aan een rolstoel gebonden

Huis van Hilde is uitstekend toegankelijk als je aan een rolstoel gebonden bent. De belangrijkste deuren gaan automatisch open, al dan niet via knopbediening. Er is een lift en een gehandicapten-toilet. De gangpaden zijn over het algemeen aangenaam breed. Niet toegankelijk is eigenlijk alleen de tribune en het daar aanwezige lakprofiel. Omdat enkele deuren niet automatisch open gaan, is het verstandig een eigen begeleider mee te nemen. Kom je inderdaad met een eigen begeleider, dan is Huis van Hilde met een rolstoel zelfs op drukke momenten goed toegankelijk.

Slecht ter been

Huis van Hilde is goed toegankelijk als je slecht ter been bent. Zie daarvoor ook de informatie bij ‘aan een rolstoel gebonden’. Houd er wel rekening mee dat Huis van Hilde één rolstoel beschikbaar heeft. Bel van tevoren om deze rolstoel te reserveren. Is onze rolstoel niet beschikbaar of wil je er geen? Ben je toch afhankelijk van bijvoorbeeld een rollator, een stok of krukken? Neem dan altijd een eigen begeleider mee en vermijd drukke tijden zoals de schoolvakanties!

Doof of slechthorend

Huis van Hilde leunt sterk op visuele beleving. Daarom zijn de vaste en tijdelijke tentoonstelling goed toegankelijk voor doven en slechthorenden. Wel stuit je in het ArcheoLab op een probleem. Daar wordt namelijk veel informatie gegeven via film en audio. De films zijn niet ondertiteld. Een bezoek aan het ArcheoLab is daarom eigenlijk alleen zinvol als je met een begeleider komt, die de audio voor jou vertaalt naar gebarentaal.

Blind of slechtziend

Huis van Hilde leunt sterk op visuele ervaringen. Daarom zijn de vaste en tijdelijke tentoonstelling niet echt toegankelijk voor blinden en slechtzienden. Interessant is eigenlijk alleen ons ArcheoLab, waar je als bezoeker vondsten uit speciale kastjes mag nemen en betasten. Informatie over de vondsten wordt in het ArcheoLab verstrekt via films met audio, waarbij de audio redelijk op zichzelf kan staan. Ben je blind of slechtziend, neem dan voor een bezoek aan het ArcheoLab altijd een begeleider mee, die voor jou kastjes pakken en aan de audio koppelen kan. Omdat het ArcheoLab bij onze bezoekers bijzonder populair is, raden we je aan om ongeveer een dag voor je bezoek telefonisch bij ons te informeren hoe druk het gaat worden, en je bezoek aan te kondigen.

Bezoek in groepsverband

Huis van Hilde werkt er aan om de toegankelijkheid voor mensen met een fysieke beperking te verbeteren, ook en vooral voor bezoeken in groepsverband. Wil je weten wat we nu al voor groepsbezoek kunnen betekenen, neem dan contact met ons op.