Voorjaarsvakantie in Huis van Hilde

, ,

19-02-2022 tot 27-02-2022

Bij Huis van Hilde in Castricum kun je zo’n duizend archeologische schatten uit de provincie Noord-Holland ontdekken en bewonderen en leer je over hoe de mensen in verschillende perioden leefden. In de voorjaarsvakantie organiseert Huis van Hilde allerlei extra activiteiten voor jong en oud(er).

Kinderrondleidingen
Tijdens de voorjaarsvakantie wordt er op zondag 20, woensdag 23, zaterdag 26 en zondag 27 februari om 13:30 uur een speciale kinderrondleiding gegeven. Je staat oog in oog met Hilde, Cees ‘de steentijdman’ en de romeinse soldaat en leert aan de hand van spannende verhalen wie zij waren en hoe zij leefden. Op de andere dagen is er een reguliere rondleiding die ook geschikt is voor het hele gezin.

ArcheoHotspot
In de voorjaarsvakantie is de ArcheoHotspot elke dag geopend van 12:00 – 16:00 uur. Hier kruip je in de huid van een echte archeoloog en ontdek je de wondere wereld achter de archeologie. Pak een vergrootglas, pincet of rolmaat en help mee de vondsten uit een beerput te sorteren of scherven aan elkaar te plakken.

Kleur en doetafel
Terwijl de (groot-)ouders kunnen genieten van een heerlijk kopje koffie in het café kunnen de kinderen hun creativiteit kwijt aan de kleur- en doetafel met kleurplaten en knutselwerken binnen het thema archeologie.

En meer…!
Naast alle extra activiteiten kun je natuurlijk altijd speurtochten doen door de vaste en tijdelijke tentoonstelling, de ArcheoGame spelen, zelf vondsten onderzoeken in het ArcheoLab en spelen met de interactieve zandbak.

Tickets en toegang
In de voorjaarsvakantie is Huis van Hilde geopend op de reguliere tijden; van dinsdag tot en met zondag van 11:00 – 17:00 uur. Tickets kunnen aan de balie worden gekocht, toegang is gratis met een Museumkaart. Bij binnenkomst vragen wij je een coronatoegangsbewijs te tonen en binnen is het dragen van een mondkapje verplicht.

Schema