Online lezingenserie ‘Romeinen in Nederland’- door Historizon

18-02-2021 tot 25-03-2021

Archeologisch onderzoek van de laatste jaren en nieuwe beschikbare onderzoekstechnieken geven een schat aan nieuwe informatie over Romeins erfgoed in Nederland. Tijd om deze nieuwe ontdekkingen onder de aandacht te brengen.

In de maanden februari en maart organiseert historisch reisbureau Historizon een lezingenserie over Romeins erfgoed in Nederland. Een zestal levendige lezingen door vooraanstaande deskundigen, ondersteund met artefacten uit musea en actuele resultaten van archeologisch onderzoek. De uitzendingen duren maximaal anderhalf uur. Tijdens de uitzending is het mogelijk om vragen te stellen. Ook wij doen mee en geven een lezing over de lokale geschiedenis tijdens de Romeinse tijd in Noord-Holland.

Basis opzet:

  • Steeds een lokale uitwerking van het thema op locatie, zo mogelijk in samenwerking met een museum.
  • De highlights van Romeins Nederland met verrassende en verdiepende invalshoeken.
  • Uitzendingen op donderdagen om 15:00 uur en duurt steeds maximaal 1,5 uur
  • Alle uitzending zijn ook weer terug en/of later te kijken.

Klik hier voor het complete programma


Lezing 3 ‘Lokale Geschiedenis’ – door Huis van Hilde
Donderdag 4 maart om 15.00 uur

Samenvatting: Het belang van de aanwezige bevolking in Nederland ten tijde van de Romeinen in Nederland, met name de Friezen. Aan de hand van archeologische vondsten wordt gereconstrueerd waarom de Romeinen hun opmars in deze streken moesten beëindigen.

Locatie: Huis van Hilde in Castricum.

Sprekers: Mw. Drs. H.A.P. (Anouk) Veldman, Museummanager Huis van Hilde, Provincie Noord-Holland, Sector Regionale Economie en Erfgoed en dhr. Rob van Eerden, beleidsadviseur Archeologie bij Provincie Noord-Holland.

Kosten: €12,50 voor deze losse lezing.

 

 


Kosten en inbegrepen

Deelname aan deze cursus kost € 75,-. Het volgen van een losse lezing kost € 12,50. De lezingen worden opgenomen en zijn ook op een later moment terug te kijken.

Voor degene die de complete cursus volgen is ook het volgende inbegrepen:
– Een literatuuroverzicht.
– We kijken of het mogelijk is tegen die tijd de cursus af te sluiten met een fysieke bijeenkomst op een aansprekende locatie.

Aanmelden: Serie Romeins erfgoed Nederland – Historizon