Oer-IJ Expeditie

18-05-2023

Op Hemelvaarstdag, donderdag 18 mei, is Huis van Hilde weer start- en finishlocatie voor de Oer-IJ Expeditie. 

Vanaf het plein voor Huis van Hilde vertrekken de deelnemers voor een echte ontdekkingswandeltocht door een verborgen landschap, dat zich laat lezen als een spannend geschiedenisboek. In het gebied rond Huis van Hilde zijn nog goed de restanten te zien van het Oer-IJ, een grillige zijtak van de Rijn, die tot het begin van de jaartelling bij Castricum in zee uitmondde. Wind en water hebben het gebied vormgegeven. Vanaf het moment dat stukken grond droogvielen, begonnen mensen er een bestaan op te bouwen en activiteiten te ontplooien. Tijdens deze wandeltocht maken de wandelaars op een bijzondere manier kennis met het bloeiende verleden van dit groene hart in Kennemerland.

Bereikbaarheid
Huis van Hilde ligt direct achter station Castricum en is dus goed te bereiken met het openbaar vervoer. Wil je toch met de auto naar de Oer-IJ Expeditie komen? Dan kan er gratis worden geparkeerd bij NS station Castricum. Gebruik voor navigatie: Westerplein 6, 1901 NA Castricum (en bij verouderde navigatiesoftware: Puikman 3). Daarbij is er ook de gelegenheid om gratis te parkeren op parkeerplaats De Brink. Gebruik voor navigatie: Burgemeester Lommenstraat 3, 1901 BC Castricum. Vanaf hier is het 5 minuten wandelen naar de startlocatie.

Museum open
Op Hemelvaartsdag is het museum gewoon open voor regulier bezoek. Deelnemers van de Oer-IJ Expeditie hebben deze dag gratis toegang op vertoon van hun startbewijs.

Kijk voor meer informatie ook op de website van de Oer-IJ Expeditie.