Muziektuinenfestival Castricum bij Huis van Hilde

10-09-2023

Op zondag 10 september stellen muziekminnende dorpsbewoners wederom gastvrij hun tuin ter beschikking om bezoekers en artiesten samen te brengen voor het Muziektuinenfestival Castricum. Maar liefst 33 bands, soloartiesten en ensembles maken hun opwachting op 21 verschillende locaties, waaronder Huis van Hilde!

Henk-Jan van Harten
Vanaf 14:00 uur zal Henk-Jan van Harten in tijdblokken van 40 minuten (14.00-14.40, 15.00-15.40 en 16.00-16.40 uur) een optreden verzorgen bij Huis van Hilde. Henk Jan van Harten is een Castricumse singer-songwriter en schrijft Nederlandstalige liedjes over de liefde. Het heerlijke vrijgezellenbestaan dat toch niet zo heerlijk blijkt te zijn, de ware vinden, trouwen, kinderen krijgen, geliefden verliezen en dan ook nog een midlifecrisis; de liedjes en de verhalen van ‘van Harten over de Liefde’ nemen je door alles fases van het leven heen. Dus: ben je jong, op zoek, te lang getrouwd, smoorverliefd of wil je gewoon genieten van liedjes en verhalen? Kom dan luisteren naar ‘van Harten over de Liefde’ met Boudewijn Groenhuijzen op gitaar, Sybren van Doesum op trompet, bugel en triangel en Henk Jan van Harten als zanger en verhalenverteller.

Programma
Op de andere locaties is er een mix van jazz, blues en pop, een koperkwintet, coverbands en folkmuziek te horen. Uit de tijdsblokken van 40 minuten kan je een keuze maken en zo je eigen programma samenstellen. Alle tuinen zijn op fietsafstand en te herkennen aan de vlag met logo van het Muziektuinenfestival. Het festival is gratis toegankelijk maar een kleine bijdrage ter plekke wordt zeer gewaardeerd. Bij slecht weer gaat het Muziektuinenfestival, zij het met een aangepast programma, gewoon door. Kijk voor meer informatie over het programma en de locaties op de website van het Muziektuinenfestival.

Open Monumentendag
Op 10 september is het tevens Open Monumentendag. Je kunt het Muziektuinenfestival dan ook uitstekend combineren met een bezoek aan een van de deelnemende monumenten in Castricum. Bij Huis van Hilde kun je om 13:30 uur deelnemen aan de vrije rondleiding ‘Hildes tour door de tijd’.