Hilde Lezing: Wonen, werken aan de randen van het Oer-IJ

11-03-2020

  • Spreker: Thijs Pennink
  • Datum: Woensdag 11 maart 2020, 20-22 uur.
  • Waar: Huis van Hilde, Westerplein 6, 1901 NA, Castricum.
  • Prijs: Kaarten 10 euro, inclusief koffie (vrienden van het Oer-IJ krijgen 10% korting)
  • Reserveren: stuur een email naar info@oerij.eu . Wie reserveert krijgt daarvan een bevestiging. U kunt betalen op de avond van de lezing aan de balie van Huis van Hilde (pin en contant). Voor meer info bel 06 1445 1564.

Thijs Pennink kijkt vanuit sociaalgeografisch perspectief naar de ontwikkeling van de regio. Hij gaat in op de invloed van de economie op het Oer-IJ aan de ene kant, en de betekenis van het Oer-IJ voor de economie aan de andere kant. Schulpvaart, Stet en kalkovens komen onder meer aan bod.

 

Over de spreker:

Thijs Pennink woont inmiddels ruim dertig jaar in Castricum. Hij is oud-directeur van de Kamer van Koophandel in Alkmaar en is thans directeur van het Ontwikkelingsbedrijf Noord-Holland Noord. Daarnaast heeft Thijs Pennink een palet aan toezichthoudende functies bekleed in onderwijs, bankwezen, woningcorporaties, cultuur en geestelijke gezondheidszorg. Thijs Pennink is al decennia lang betrokken bij de (economische) ontwikkeling van de regio. Economische ontwikkeling is volgens hem nooit een één-dimensionale opgave, maar moet in balans en in wisselwerking  zijn met de (natuurlijke) omgeving. We hebben het dan onder andere over landschap, cultuur en wonen.