Herfstvakantie in Huis van Hilde

, ,

11-10-2020 tot 18-10-2020

Voel je thuis in ons Huis tijdens de herfstvakantie. Want je bent hier aan het goede adres om alles te leren over archeologie.

En niet op een saaie manier, maar door tal van leuke activiteiten. Zo is er een speurtocht door het gebouw, kun je archeoloog worden in onze ArcheoHotspot, het laten regenen in onze interactieve zandbak, en meedoen met onze Minecraftworkshop ‘Bouw een bunker’ en de Aardappelstempel-workshop. Of bezoek de Pop-Up kunstbunker in de Dorpsstraat. En tussendoor kun je heerlijk lunchen in ons museumcafé van De Oude Keuken.

Let op: Huis van Hilde is tijdens de herfstvakantie gesloten op: zaterdag 10 oktober, maandag 12 oktober, vrijdag 16 oktober en zaterdag 17 oktober. De overige dagen is Huis van Hilde open van 11 – 17 uur. En in verband met corona is het noodzakelijk je aankomst-tijdslot te reserveren. Dat kan onder de knop TOEGANGSBEWIJS.

Wat zijn onze activiteiten tijdens de herfstvakantie? 

 

Hildes Tour door de tijd
Dagelijks een leuke rondleiding voor het hele gezin door ons museum.


ArcheoHotspot
Help mee als een echte archeoloog met het uitzoeken van echte vondsten.


Minecraft-Workshop ‘Bouw een bunker’
Speel jij graag met Minecraft? En heb je een grote fantasie? Geef je dan op voor deze Minecraft-Workshop ‘Bouw een bunker’.
Je bouwt in duo’s op een laptop of iPad een echte bunker van de Atlantikwall. Als je je fantasie gebruikt, kun je het zo sterk maken als je zelf wilt! Een echte uitdaging dus. Na afloop kun je elkaar en je (groot)ouders jouw bouwwerk laten zien. Het thema van de workshop gaat over de Atlantikwall. Tijdens de Tweede Wereldoorlog bouwde Duitsland een 5000 kilometer lange verdedigingslinie die ook langs de Nederlandse kust liep. Als je in de duinen loopt, vind je nog steeds (resten van) bunkers. Dikke betonnen muren, schietgaten en loopgraven die gebruikt werden om een aanval van de geallieerden te weren. Tijdens de workshop bouw je samen zo’n bunker van de Atlantikwall na.

De workshop vindt plaats op dinsdag 13 oktober en woensdag 14 oktober. Beide dagen is de workshop 2 keer op de dag: van 11 uur – 13.30 uur en van 14.30 uur – 17 uur.

Let op: De workshop is alleen bedoeld voor kinderen die bekend zijn met Minecraft.
De workshop heeft een maximum van 8 deelnemers per keer en is geschikt voor kinderen van 9 tot en met 14 jaar.
Aanmelden verplicht via planning@huisvanhilde.nl o.v.v. Minecraft + datum (13 of 14 okt) + aanvangstijd (11 of 14.30 uur). Vergeet niet uw naam en het aantal kinderen te vermelden.


Maak kunst met een aardappel – workshop
Wat heeft een aardappel met kunst te maken? Neem een aardappel mee naar deze activiteit en ontdek het samen met je kinderen! In Huis van Hilde start deze activiteit, waar de kinderen eerst een eigen ontworpen stempel gaan maken van de aardappel. De stempels gaan mee naar het Pop-Up Kunstbunker Project in het centrum van Castricum en dan is het tijd om kunst te maken. Wordt het een Mondriaan, of maak je liever je eigen Rembrandt?

De workshop vindt plaats op donderdag 15 oktober en zondag 18 oktober. Op beide dagen is de workshop van 14 uur – 16 uur.

Let op: De workshop heeft een maximum van 8 deelnemers per keer en is geschikt voor kinderen van 4 tot en met 10 jaar.
Verzamelpunt: Huis van Hilde.
Aanmelden verplicht via planning@huisvanhilde.nl o.v.v. Aardappelstempel + datum (15 of 18 okt). Vergeet niet uw naam en het aantal kinderen te vermelden.


Pop-Up Kunstbunker
In het drop van Castricum is er de hele maand een heuse Pop-Up kunstbunker te bezoeken. In deze expo leer je over de geschiedenis van de echte kunstbunker die nog steeds in de duinen van Castricum ligt. Tijdens de Tweede Wereldoorlog werd de bunker gebruikt voor de opslag van wereldberoemde schilderijen, als bijvoorbeeld De Nachtwacht. Tegenwoordig liggen er films opgeslagen van het Eye Filmmuseum. Moet de bunker in de toekomst open voor publiek? Breng je stem uit in de tentoonstelling. Oh, en neem je een echte aardappel mee als entree dan krijg je een kunstwerkje mee naar huis…

De Pop-Up is in de vakantie open op donderdag, vrijdag en zaterdag van 11 uur – 17 uur en is te vinden op de Dorpsstraat 58, in het dorp van Castricum (10 min lopen van Huis van Hilde).


Bekijk hier het schema van dag tot dag (klik op de foto):