AFGELAST -Basisschool leerlingen uit de Beemster gratis entree 21 – 22 maart

,

21-03-2020 tot 22-03-2020

In het kader van de tijdelijke tentoonstelling Beemstermolen. Toptechniek van wereldformaat, zijn alle leerlingen van de drie basisscholen in de Beemster van harte uitgenodigd om deze leerzame tentoonstelling te bezoeken.

De tentoonstelling
De Beemster spreekt tot de verbeelding. Ruim 400 jaar geleden werd het binnenmeer leeggepompt. Met 43 molens werd de klus tussen 1607 en 1612 geklaard. Kort geleden werden langs de N244 voor het eerst de resten van een Beemstermolen opgegraven. Archeologen vonden daarbij ook spullen van molenaars en hun families. In de tentoonstelling maak je kennis met twee technieken die werden gebruikt om water uit de Beemster te pompen.  Je bekijkt opgegraven gebruiksvoorwerpen van molenaars en hun families. Aan de muren zie je prachtige originele prenten en tekeningen uit de collectie van de Provinciale Atlas Noord-Holland.

Leerzaam voor kinderen
De tentoonstelling is ook zeer leerzaam voor kinderen, omdat op een heldere en interactieve manier wordt uitgelegd hoe de Beemster werd leeggepompt. De techniek van de molens is door middel van  een interactieve installatie zelf te ontdekken. 

Gratis entree voor Beemster basisschoolleerlingen
Tijdens de officiële opening van deze tentoonstelling sprak vertrekkend burgemeester Joyce van Beek haar bewondering uit voor deze tentoonstelling en haar wens om alle kinderen uit de Beemster de mogelijkheid te geven deze tentoonstelling te zien. Samen met de Gemeente Beemster hebben we als Huis van Hilde deze wens ingewilligd door alle ouders van de drie basisscholen in de Beemster gratis toegang te verlenen aan hun basisschoolkinderen in het weekend van 21 en 22 maart 2020. De ouders hebben inmiddels een brief ontvangen waarmee ze hun kinderen in de leeftijd van 4 tot en met 12 jaar gratis mee mogen nemen naar Huis van Hilde in dit weekend.

In het kader van de maatregelen rondom het Coronavirus is deze gratis entree helaas niet mogelijk tijdens dit weekend. We hopen de actie nog te kunnen houden als ons museum weer open gaat.