Archeologie in LEGO®-stenen

, ,

24-10-2023


Archeologie in LEGO®-stenen
Op 22, 23 en 24 oktober organiseert Huis van Hilde in samenwerking met Lego®-master David Vanhee en Familia Brickia ‘Archeologie in LEGO®-stenen’, een evenement voor iedereen, jong en oud, die van LEGO® en archeologie houdt. Tijdens ‘Archeologie in LEGO®-stenen’ kun je met een regulier event-ticket zonder inschrijving deelnemen aan de speurtocht, zelfstandig bouwen in de LEGO®-werkplaats ‘Romeinen in LEGO®-stenen’ of de mini-tentoonstelling ‘De geschiedenis in LEGO®-stenen’ bewonderen. Voor de lezingen en workshops dien je je van tevoren online aan te melden in verband met het max. aantal deelnemers, dat kan tegelijkertijd met de aanschaf van je ticket tot het event. Toegang tot de lezingen en workshops is alleen mogelijk met een event-ticket. Koop je tickets via onderstaande button. Let op: voor elke dag koop je een ander ticket dus check goed of je voor de juiste dag reserveert!


Programma

Lezing ‘Opgraven met LEGO®-stenen’
Aanvang: 10:15 en 13:30 uur (duur: 45 minuten)
David Vanhee is LEGO®-master én archeoloog! Misschien ken je hem nog wel van televisie, hij deed mee aan seizoen 1 van LEGO®-masters. Via een opgraving van LEGO®, een rijk geïllustreerde PowerPointpresentatie en echte archeologische vondsten ga je samen met David én een reeks LEGO®-minifiguren op ontdekkingsreis door de geschiedenis. Aanmelden is verplicht en kan via bovenstaande button tegelijkertijd met het reserveren van een entreeticket voor Archeologie in LEGO®-stenen.


Workshop ‘10.000 jaar door de tijd met 10.000 stenen’

Aanvang: 11:15 uur (duur: 90 minuten)
Ga met je eigen gezin of vrienden aan de slag met 10.000 grote legostenen onder leiding van LEGO®-master David Vanhee en bouw samen aan een van de hoogtepunten uit 10.000 jaar historie. Het lot beslist in welke periode jouw groep terecht komt! Van alle bouwwerken maken we samen één grote tijdlijn van het Huis van Hilde. Aanmelden is verplicht en kan via bovenstaande button tegelijkertijd met het reserveren van een entreeticket voor Archeologie in LEGO®-stenen.


Workshop ‘Mini-museum in LEGO®-stenen’
Aanvang: 14:30, 15:15 en 16:00 uur (duur: 30 minuten)
Bouw een mini-museum met LEGO®! Samen maken we allerlei archeologische vondsten na die in de tentoonstelling van Huis van Hilde te zien zijn. Maak jij een middeleeuws zwaard, de bekende Bronsschat of misschien wel een Romeinse helm van LEGO®? Aanmelden is verplicht en kan via bovenstaande button tegelijkertijd met het reserveren van een entreeticket voor Archeologie in LEGO®-stenen.

 

LEGO®-werkplaats ‘Romeinen in LEGO®-stenen’
Aanvang: doorlopend tussen 10:00 en 17:00 uur
Schuif aan in de LEGO®-werkplaats en bouw zelfstandig (mét instructies) aan Romeinse LEGO®-sets zoals een Romeinse wachttoren, een Romeinse villa of misschien wel Cleopatra of Caesar. Of bouw je mee aan het grote mozaïek? Aanmelden niet nodig, je kunt doorlopend meebouwen met een entreeticket voor Archeologie in LEGO®-stenen.

 


Speurtocht ‘Zoek de LEGO®-mensfiguren’
Aanvang: doorlopend tussen 10:00 en 17:00 uur
Je kent onze mensfiguren Cees de Steentijdman, de Romeinse soldaat, de Alkmaarse Brecht en natuurlijk Hilde vast allang. Maar wist je dat de mensfiguren nu ook als mini-versie in LEGO® te vinden zijn in onze vaste tentoonstelling? Ze zijn alleen wel verstopt in de vitrines tussen alle bijzondere vondsten. Kom jij ze zoeken?
Aanmelden niet nodig, de speurtocht is doorlopend te doen met een entreeticket voor Archeologie in LEGO®-stenen.


Mini-tentoonstelling ‘De geschiedenis in LEGO®-stenen’

Aanvang: doorlopend tussen 10:00 en 17:00 uur
Bekijk verschillende periodes, gebeurtenissen, bouwwerken en objecten uit de geschiedenis van prehistorie tot Romeinse tijd in LEGO®-stenen.

 

 

 

Archeologie in LEGO®-stenen wordt georganiseerd in samenwerking met: