Voeg jij met jouw enthousiasme en gastvrijheid net dat beetje extra toe aan de beleving van onze (museum)bezoekers? Huis van Hilde zoekt:

Vrijwillige horecamedewerkers museumcafé


Over Huis van Hilde

Direct achter het station in Castricum staat hét archeologiemuseum van Noord-Holland: Huis van Hilde. De archeologische collectie en levensechte reconstructies van mensfiguren vertellen het verhaal over de geschiedenis van de provincie Noord-Holland en haar bewoners. Huis van Hilde heeft een eigen museumcafé waar bezoekers kunnen genieten van een kopje koffie of thee of lunch. Het terras heeft een uniek uitzicht op de daktuin en de duinen van Castricum. De verschillende ruimtes in Huis van Hilde worden regelmatig verhuurd voor bijeenkomsten van externe partijen.

Over de functie
Vanaf medio februari starten we in het museumcafé met een nieuw concept waarbij de nadruk ligt op duurzaamheid, lokale leveranciers en social return. Er zal een nieuwe kaart komen en ook de aankleding van het café wordt gedurende het jaar aangepakt om ervoor te zorgen dat de beleving van het museum voor onze bezoekers wordt verlengd wanneer zij plaatsnemen in het café. Voor de invulling van dit nieuwe concept zoeken wij vrijwillige horecamedewerkers die hieraan willen bijdragen. Je hebt een assisterende en ondersteunende rol in ons museumcafé en wordt aangestuurd door onze Manager museumcafé en evenementen. Als horecamedewerker verricht je eenvoudige horecawerkzaamheden zoals:
– Opnemen en klaarmaken van eenvoudige bestellingen;
– Bedienen van gasten;
– Afruimen van tafels;
– Afrekenen aan de kassa;
– Voorraad bijhouden;
– Assisteren bij het gereedmaken van ruimtes voor bijeenkomsten, workshops en dergelijke.
– Opruimen na afloop.

Werktijden
Wij zoeken vrijwilligers voor één of meerdere dagdelen (doordeweeks van 9.30 tot 14.00 uur of 13.30 tot 17.00 uur, in de weekenden van 10.30 – 13.30 uur of 13.00 tot 17.00 uur) van dinsdag tot en met zondag (in vakanties tevens op maandag). In vakanties en op sommige feestdagen is het extra druk in het museum.

Over jou
– Je bent minimaal één dagdeel per week (en roulerend weekend) en in vakanties beschikbaar;
– Je kunt omgaan met pieken in het werkaanbod;
– Je bent in staat om lopend en staand te werken;
– Je kunt goed met mensen omgaan.
– Je werkt nauwkeurig en hygiënisch;
– Horeca-ervaring is niet verplicht.
We stellen alle hulp op prijs en nemen daarom de tijd om je in te werken.

Wij bieden
Bij Huis van Hilde kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. Met een klein team van vaste medewerkers en een groot aantal vrijwilligers kunnen wij onze bezoekers de informatie geven waar ze naar op zoek zijn en de beleving bieden die ze verdienen. Als vrijwilliger bij Huis van Hilde kom je terecht in een informele, gezellige werkomgeving. We organiseren leuke bijeenkomsten zoals een maandelijks koffieoverleg, een zomerse barbecue en een eindejaarsborrel.

Reageren of meer informatie?
Heb je belangstelling voor deze vrijwillige functie? Stuur jouw reactie dan naar coordinatie@huisvanhilde.nl of neem contact op met Simone van Fulpen, Coördinator vrijwilligerswerk via coordinatie@huisvanhilde.nl. Huis van Hilde bevindt zich op Westerplein 6 in Castricum (direct achter het station).