NIEUW! De archeologische kroniek van Noord-Holland 2022

Wat is er gevonden bij het archeologisch onderzoek op het voormalig vliegveld in Bergen? Wat is een voorhoofdsnaald precies? Bij welke opgraving werden de restanten van een touwslagerij blootgelegd? En hoe gaat het nu met ‘Barry’, het houten scheepsornament dat uit de Waddenzee werd opgevist? De antwoorden op deze vragen vind je in de nieuwe Archeologische Kroniek van Noord-Holland 2022. De kroniek is een uitgave van de Provincie Noord-Holland i.s.m. archeologiemuseum Huis van Hilde.

In de jaarlijks uitgegeven kroniek kun je lezen over een groot aantal archeologische ontdekkingen die in Noord-Holland zijn gedaan in het betreffende jaar. In het boek staan foto’s en beschrijvingen van bijzondere opgravingen en de vaak spectaculaire vondsten.

Kroniek bestellen of inzien
Wil je de kroniek lezen? Je kunt hier een exemplaar downloaden. Gedrukte exemplaren kun je aanvragen – mits voorradig – bij het provinciaal depot via archeologiedepot@noord-holland.nl. De toezending is gratis. De archeologische kroniek 2022 en die van de jaren ervoor is ook op te vragen bij de balie van Huis van Hilde.