Op expeditie door Doggerland in de meivakantie bij Huis van Hilde

Sinds enkele weken is de succesvolle tentoonstelling ‘Doggerland, verdwenen wereld in de Noordzee’ te zien in Huis van Hilde. In de meivakantie worden er diverse activiteiten rond Doggerland georganiseerd voor jong en oud.

Speurtochten
In de meivakantie kunnen kinderen vanaf circa 8 jaar met de speciale speurroute op expeditie door de tentoonstelling Doggerland. Match de juiste voetafdrukken bij de dieren van Doggerland, ontdek waar Neanderthalers in de steentijd vuistbijlen voor gebruikten en speel de IJstijdquiz! Natuurlijk kun je ook de speurtocht ‘Wie is het?’ spelen door de vaste tentoonstelling.

Poppentheater door Belletje Sterk
Poppentheater Belletje Sterk speelt in de meivakantie de voorstelling ‘Onder de Golven’, een magische tijdreis naar de prehistorie over Neanderthaler Kleine Krijn, hij leefde in Doggerland. Na afloop van de voorstelling kun je prehistorisch knutselen.

(Kinder)rondleidingen
Op meerdere dagen is er een speciale Doggerland-rondleiding voor alle leeftijden waarin je meer leert over het leven op dit mysterieuze stukje land dat nu onder de golven is verdwenen. Kinderen kunnen luisteren naar kinderverhalen over de mensen en dieren uit het ‘Atlantis van de Noordzee’.

Vuursteen bewerken
Het leven in Doggerland was niet zonder gevaar. In diverse workshops onder leiding van Prae leer je hoe mensen overleefden in Doggerland. Je kunt bijvoorbeeld vuursteen bewerken, gereedschap maken van bot, gewei of hout en een amulet of geluksbuidel maken om je te beschermen tegen gevaar.

Strandstruinen
De geschiedenis ligt op het strand soms letterlijk voor het oprapen! Tijdens de meivakantie kun je de strandstruinfolder bij Huis van Hilde ophalen en zelf op jacht gaan naar vondsten uit het verleden. Iets gevonden? Laat het checken tijdens het Vondstenspreekuur op woensdag 3 mei.

Archeolab en -hotspot
De ArcheoHotspot is in de meivakantie extra geopend. Hier kun je o.a. een armbandje twijnen van vlas. In het Archeolab kun enkele replica’s van Doggerland-vondsten zelf ontdekken, aanraken en onderzoeken.

Openingstijden en reserveren
Huis van Hilde is geopend van dinsdag t/m zondag van 11.00 – 17.00 uur. Op Koningsdag is Huis van Hilde gesloten. Reserveren is alleen noodzakelijk voor de rondleidingen en de voorstelling van Belletje Sterk. Kijk in de agenda voor meer informatie en reserveren.

Programma (klik voor vergroting)