Kraak jij de code? Gloednieuwe speurtocht in Huis van Hilde

Wie kan de code kraken en opent de kist? Vanaf deze week kunnen jongere bezoekers van archeologiemuseum Huis van Hilde het gloednieuwe speurspel ‘Wie is het?’ spelen om te leren denken als echte archeologen. Met een speurboekje en stickervel als hulpmiddelen, komen ze veel te weten over de geschiedenis van de provincie Noord-Holland en haar vroegere bewoners. En alleen de allergrootste speurders en archeologietalenten kunnen de kist ook echt open te krijgen.

Tijdens het speurspel gaan de kinderen en jongeren met aanwijzingen op zoek naar de mensfiguren in de tentoonstelling, de vroegere bewoners van onze provincie. Niet alleen komen ze aan de hand van de mensfiguren en voorwerpen in het museum meer te weten over onze geschiedenis, ook gaan ze met elkaar in gesprek aan de hand van een aantal open vragen.

Die vragen gaan bijvoorbeeld over Hilde, de naamgeefster van het museum. In een belevenisroute met diverse opdrachten over soorten materialen, kleding wassen, maken en labels checken, leert iedereen vanaf circa 8 jaar alles over de huidige textielindustrie en wat zij zelf kunnen doen om zich ‘goed’ te kleden zoals minder kleding kopen en zo lang mogelijk gebruiken wat we al hebben.

Lees meer over de speurtocht

Expositie ‘Kleed je goed’

Tot 5 maart is ook nog de expositie ‘Kleed je goed’ te bezoeken. In deze expo ontdek je via feiten en opdrachten welke goede keuzes je kan maken als het om kleding gaat. Wat dragen de mensfiguren in Huis van Hilde bijvoorbeeld en wat hebben zij gemeen? Hoe kleedt Aak, de reconstructie van de jongen van 9 uit Uitgeest, zich ‘goed’? En kun je een kledingberg in 2 minuten sorteren?

In een belevenisroute met diverse opdrachten over soorten materialen, kleding wassen, maken en labels checken, leert iedereen vanaf 8 jaar alles over de huidige textielindustrie en wat zij zelf kunnen doen om zich ‘goed’ te kleden zoals minder kleding kopen en zo lang mogelijk gebruiken wat we al hebben.

Zowel het speurspel als de expositie zijn gratis na entree van het museum.

Lees meer over de expositie ‘Kleed je goed’