Huis van Hilde zoekt een:

Coördinator activiteiten (vrijwillige functie)

Archeologiemuseum Huis van Hilde wil jong en oud op laagdrempelige wijze kennis laten maken met archeologie en de historie van de provincie Noord-Holland. Wij doen dat, naast de vaste en tijdelijke tentoonstelling met ruim 1000 archeologische vondsten, onder andere door het organiseren van diverse activiteiten. Dat zijn bijvoorbeeld themaweken rond Romeinen of onderwaterarcheologie in schoolvakanties, lezingen over archeologisch onderzoek of arrangementen met samenwerkingspartners. Wij zijn hiervoor op zoek naar een vrijwillige coördinator die ervoor zorgt dat alle activiteiten van voorbereiding tot uitvoering vlekkeloos verlopen. Uiteraard doe je dit met behulp van de medewerkers van Huis van Hilde.

Taken

 • Wekelijks overleg met HvH-team i.v.m. komende activiteiten, lezingen, workshops.
 • Mede bedenken van activiteiten, lezingen en workshops.
 • Voorbereiden van activiteiten (materiaal verzamelen, apparatuur klaarzetten etc.).
 • Voorraadbeheer (knutsel)materiaal.
 • Zorg dragen voor bezetting tijdens de uitvoering van de workshops (i.s.m. planningsteam en coördinator vrijwilligers).
 • Werven en onderhouden van contact met andere workshop-medewerkers (intern en extern).
 • Begeleiden van externe medewerkers indien een workshop is ‘ingehuurd’.
 • Informeren van andere vrijwilligers (denk aan terugkoppeling naar balie en suppoosten).
 • Correspondentie met- en ontvangen van deelnemers van activiteiten (in geval van activiteiten waarvoor aangemeld moet worden).

Profiel

 • Creatief
 • Proactief
 • Communicatief
 • Zorgvuldig en accuraat
 • Kan werken met verschillende leeftijdscategorieën en doelgroepen
 • Affiniteit met archeologie/geschiedenis
 • Basiskennis multimedia (gebruik verschillende devices, beeld- en geluidssystemen – of bereid dit te leren)

Omvang
Gemiddeld 2 tot 8 uur per week, in schoolvakanties en bij evenementen meer.

Wat bieden wij?
Bij Huis van Hilde kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. Met een klein team van vaste medewerkers en een groot aantal vrijwilligers kunnen wij onze bezoekers de informatie geven waar ze naar op zoek zijn en de beleving bieden die ze verdienen. Als vrijwilliger bij Huis van Hilde kom je terecht in een informele, gezellige werkomgeving. We organiseren leuke bijeenkomsten zoals een maandelijks koffieoverleg, een zomerse barbecue en een eindejaarsborrel.

Reageren?
Heb je belangstelling? Stuur jouw reactie dan vóór 24 oktober 2022 naar coordinatie@huisvanhilde.nl. Wil je eerst meer informatie over de functie? Dan kun je contact opnemen met Monique Acda (vrijwilligerscoördinator) via 06-53250519. Huis van Hilde bevindt zich op Westerplein 6 in Castricum (direct achter het station).