Zomervakantie in Huis van Hilde

De zomervakantie is hét moment om een bezoekje te brengen aan Huis van Hilde. Natuurlijk is de vaste tentoonstelling met wel 1000 archeologische vondsten en levensechte reconstructies van vroegere bewoners al een bezoekje waard maar in de zomervakantie is er nog meer te beleven.

Kinderrondleiding
Elke woensdag in de zomervakantie, op 20 en 27 juli, 3, 10, 17 en 24 augustus is er van 13:30 – 14.15 uur een speciale kinderrondleiding door Huis van Hilde voor kinderen van circa 6 t/m 12 jaar. Ontdek het raadsel van Hilde, beleef de strijd tussen de Friezen en de Romeinen of ga op reis door de tijd met Kjeld de Friese koopman of Cees de Steentijdman. De rondleiding is gratis na toegang tot het museum. Aanmelden? Mail de naam van de kinderen, contactgegevens en de datum van keuze naar balie@huisvanhilde.nl.

Nieuwe tentoonstelling
Onlangs is de nieuwe tentoonstelling Twee werelden in één wrak, fragmenten uit een koloniaal verleden geopend bij Huis van Hilde. De tentoonstelling toont unieke objecten uit een gezonken schip dat onderweg was naar de Nederlandse plantages in Zuid-Amerika. Door de tentoonstelling is ook een speciale kinderlijn verweven voor kinderen tussen de 8 en 12 jaar. Door te beleven, te kijken, te luisteren en te doen wordt via de kinderlijn een opening geboden samen het gesprek aan te gaan over het slavernijverleden.

Zelf aan de slag als archeoloog
In Huis van Hilde kruip je zelf in de huid van een archeoloog in de ArcheoHotspot en het ArcheoLab. In het ArcheoLab kun je met echte vondsten aan de slag: je mag ze vasthouden, bekijken en ontdekt nog veel meer interessante weetjes over de vondst. Of ga scherven plakken en vondsten sorteren in de ArcheoHotspot. De ArcheoHotspot is in de zomervakantie extra geopend; op woensdag, zaterdag en zondag van 13:00 – 16:00 uur. Aanmelden niet nodig.

Mini-tentoonstelling Playmobil
In de zomer komt er een Romeins legioen van tientallen Playmobil-poppetjes Huis van Hilde bestormen! Verzin zelf de mooiste verhalen bij de mini-tentoonstelling met diverse Playmobil-bouwwerken uit de Romeinse tijd. Naar de tentoonstelling mag je natuurlijk alleen kijken maar in de zomervakantie kun je óók zelf met Playmobil spelen in ons museumcafé!

Hildes rondje
Is het lekker wandelweer?
Combineer je bezoek aan Huis van Hilde met een beleveniswandeling van ongeveer drie kilometer door de omgeving van Huis van Hilde. Beklim de Papenberg, ontdek de geheimzinnige kunstbunker, aai de dieren van ‘t Dierenduintje en beantwoord ondertussen de vragen. De plattegrond voor Hildes rondje kun je ophalen bij Huis van Hilde.


Zomerprogramma op een rijtje:

Di t/m zo: Nieuwe tentoonstelling Twee werelden in één wrak
Di t/m zo: Mini-tentoonstelling Playmobil
Di t/m zo: Wandeling Hildes Rondje
Elke woensdag – 13:30 – 14.15 uur: Kinderrondleiding
Elke woensdag, zaterdag en zondag – 13:00 – 16:00 uur: Beerput sorteren in de ArcheoHotspot