Thuis met Hilde; tijdens de laatste lockdown namen wij een korte serie mini-colleges op zodat je toch op de hoogte kon blijven van de ontwikkelingen binnen Huis van Hilde. Want als je niet naar Huis van Hilde kunt komen, dan komt Hilde toch bij jou thuis!

In het eerste mini-college vertelt Rob van Eerden, beleidsadviseur archeologie bij provincie Noord-Holland, over het levenswerk van ‘de bollenkweker met de metaaldetector’ Herman Zomerdijk waarover onlangs de publicatie Kennemerland in metaalvondsten is verschenen.

In het tweede mini-college vertelt Rob van Eerden over de Romeinen in Velsen, waar onlangs een belangrijke ontdekking is gedaan dat de geschiedenis over de aanwezigheid van de Romeinen in Nederland herschrijft.

In het derde mini-college van Huis van Hilde vertelt Rob van Eerden over de scheepvaart in Noord-Holland en hoe de zeehandel van toen van invloed is op de archeologische vondsten van vandaag.

In het vierde mini-college vertellen we je over “met afstand de belangrijkste prehistorische vondst die we in Huis van Hilde hebben”. Benieuwd welke dit is? Ontdek het hier 👇

Waar kwam ‘Cees de steentijdman’ vandaan? Hij is gevonden bij Hoogwoud maar kwam hij oorspronkelijk wel uit Noord-Holland? Zijn kies geeft het antwoord! Check in dit mini-college hoe onderzoekers op basis van isotopenonderzoek kunnen achterhalen wat de oorspronkelijke leefomgeving is geweest van ‘onze’ Cees.