Veilig bezoek aan Huis van Hilde

Je kunt nog steeds veilig een bezoek brengen aan Huis van Hilde, bijvoorbeeld om de nieuwe vleugel over de geschiedenis en archeologie uit de 17e eeuw te bewonderen of de tijdelijke tentoonstelling ‘Leven in Lagen’ over de mens in het Noord-Hollandse landschap te bekijken.

Coronatoegangsbewijs
De aangescherpte maatregelen van vrijdag 12 november hebben vooralsnog geen invloed op de openstelling van musea voor publiek. De eerder ingevoerde maatregel met het coronatoegangsbewijs blijft van kracht. Daarom vragen wij ook voor toegang tot Huis van Hilde elke bezoeker boven de 13 jaar een coronatoegangsbewijs te tonen via de CoronaCheck-app en een legitimatiebewijs mee te nemen. Wij kunnen enkel toegang verschaffen met een geldig coronabewijs. Kijk voor meer informatie over de aangepaste maatregelen ook op de website van de Rijksoverheid. In het kader van onderwijsactiviteiten geldt een uitzondering op de coronatoegangsbewijsplicht. Dit betekent dat bij schoolbezoeken aan Huis van Hilde geen coronatoegangsbewijzen nodig zijn voor leerlingen en onderwijspersoneel.

Extra maatregelen
Bij de ingang van Huis van Hilde staan desinfectiezuilen en voor een bezoek aan het museum krijgt u een handschoen of vingerhoesje voor het bedienen van de panelen. Binnen het museum is voldoende ruimte om afstand te kunnen houden tot bezoekers en medewerkers. Zo houden we het museumbezoek voor iedereen veilig en verantwoord.

Evenementen en activiteiten
De ArcheoHotspot en het ArcheoVondsten Spreekuur kunnen doorgaan. Ook de rondleidingen blijven we – in kleinere omvang – aanbieden. De laatste drie lezingen binnen de lezingenreeks ‘Waarom waren de Romeinen in Velsen?’ zullen helaas verplaatst worden, deelnemers worden hierover per mail geïnformeerd. Wij zullen geen nieuwe zaalverhuur of schoolbezoeken aannemen in de periode tot zaterdag 4 december.

Huis van Hilde is geopend van dinsdag tot en met zondag van 11.00 – 17.00 uur. Je hebt gratis toegang tot het museum met een Museumkaart.