De resterende lezingen binnen de reeks ‘Waarom waren de Romeinen in Velsen?’ kunnen helaas geen doorgang vinden als gevolg van de aangescherpte coronamaatregelen. Wij zullen een alternatieve datum voor de lezingen plannen, houd hiervoor onze site en socials in de gaten. Deelnemers die zich reeds hadden inschreven voor een of meer lezingen ontvangen van ons persoonlijk bericht per mail.

De eerste lezing binnen de reeks vond plaats op 12 november en had als thema ‘Romeinse strategie in de 1e eeuw in NW-Europa, met de nadruk op Noord-Holland’. Spreker Jona Lendering vertelde onder meer over het belang van de Romeinen in de eerste helft van de 1e eeuw bij ons kustgebied.  Welke strategieën hadden zij in deze ‘uithoek’ van hun wereldrijk en met welke overwegingen bouwden, en verlieten zij het fort in Velsen? Bekijk hieronder de opname van de lezing.