Namenwedstrijd: Hoe heet ons koopmansstel?

De zesde letter van de mannennaam

Vandaag gaat het filmpje van de Namenwedstrijd over een drankje dat erg populair was in de 17 eeuw. Weet jij om welk drankje het gaat? De laatste letter van de naam van dit drankje levert de zesde letter van de mannennaam op.

Onder deze video vind je de letters van vorige week. En daaronder staat een uitleg over de Namenwedstrijd. Doe je mee?

De tweede letter van de vrouwennaam

Elke vrijdag plaatsen we een nieuw filmpje waaruit je een van de letters van de namen van het koopmansstel kunt halen! Vandaag gaat het 0ver een metalen voorwerp dat in het verleden veel werd gebruikt door vrouwen. De eerste letter van het antwoord is de tweede letter van de vrouwennaam. Hieronder vind je de nieuwe video, en mocht je die gemist hebben, daaronder de eerste letter. De komende weken volgen nog 13 letters die samen de namen van ons 17e-eeuwse koopmansstel vormen. Meer uitleg over de wedstrijd staat onder de video’s.

De derde letter van de mannennaam

Eindelijk! Het eerste filmpje van de namenwedstrijd! Kijk deze video goed en schrijf de eerste letter van het antwoord op. Deze letter is de derde letter van de mannennaam. De komende weken volgen nog 14 letters die samen de namen van ons 17e-eeuwse koopmansstel vormen. Meer uitleg over de wedstrijd staat onder de video.

Uitleg Namenwedstrijd

Ze staan al een paar maanden te pronken in Huis van Hilde: het koopmansstel uit de 17e eeuw. Aan hun prachtige kleding – van de manchetten tot de juwelen – is te zien dat ze het financieel niet slecht hebben. Ze stralen succes uit.

Het is een prachtig stel. Er is alleen is één probleem. We weten niet hoe deze man en vrouw heten? Maar misschien kunnen we daar samen achter komen. Doe je mee?

Wat gaan we doen?

  • De komende 7 weken plaatsen we twee keer per week een filmpje met vraag op onze website en onze social media-kanalen.
  • Elke vraag levert 1 letter op.
  • Bekijk alle filmpjes en verzamel de letters.
  • Na een aantal weken heb je 15 letters verzameld waarmee je de voornamen van dit koopmanstel kunt raden.
  • Stuur je inzending vóór vrijdag 5 november op naar communicatie@huisvanhilde.nl en misschien win jij wel het 17e-eeuwse prijzenpakket!
  • Veel succes!