We zijn weer open! De openstelling volgt hierbij de versoepelingsroute van de Nederlandse overheid. Een bezoek aan ons museum is gratis voor museumkaarthouders.

Vernieuwd

We hebben de tijdelijke sluiting aangegrepen om een aantal vernieuwingen door te voeren in de tentoonstellingsruimtes, waardoor bezoekers een hoop nieuws kunnen komen bekijken. Zo is er een gehele vleugel over de geschiedenis en archeologie uit de 17e eeuw toegevoegd aan de vaste tentoonstelling en staat er een spiksplinternieuwe tijdelijke tentoonstelling ‘Leven in Lagen’ over de mens in het Noord-Hollandse landschap. Ook de oudste dwarsfluit van Nederland is na de heropening te bewonderen in Huis van Hilde.

Vier dagen per week open

We zijn elke week open van donderdag tot en met zondag. De openingstijden op deze dagen zijn van 11 – 17 uur. Ook DOK café, het museumcafé, is op deze dagen geopend.

Depot alleen op afspraak

Vanaf juni is overigens alleen het museale gedeelte van het gebouw weer open: het provinciaal depot van de provincie Noord-Holland en de kantoren zijn beperkt toegankelijk en alleen op afspraak.

Vooraf reserveren met tijdsloten

Reserveer je ticket vooraf via onze toegangsbewijs-pagina. Tickets zijn te boeken in tijdsloten per half uur. Betaling van de tickets kan in het museum per pin worden voldaan.

Gratis met Museumkaart

Huis van Hilde kreeg afgelopen oktober 2020 de museumstatus. Dat betekent dat ons museum vanaf de heropening gratis is voor iedereen met een museumkaart.