Webcam nestkast gierzwaluw weer live

Gierzwaluwen die op zoek zijn naar een huisje kunnen al vanaf 2018 terecht bij Huis van Hilde. Onder het dak van het museum hangen sindsdien tien nestkastjes. Deze huisjes zijn gemaakt door leerlingen van het Clusius College in Castricum.

Goede broedplek
Gierzwaluwen kunnen moeilijker een geschikte plek vinden om te broeden. Daken van woningen lenen zich steeds minder als broedplaats. Reden voor natuurorganisaties en vogelliefhebbers om actief op zoek te gaan naar goede locaties voor nestkastjes.

Lokken & kijken
De kastjes hangen onder het grote dak van Huis van Hilde op 7 meter hoogte. De kastjes zijn voorzien van geluidsapparatuur. Met geluiden worden de zwaluwen gelokt. In een van de nestkastjes is een webcam geplaatst, die sinds kort weer live is. Hieronder is het nestkastje te bekijken .

Dit project is mogelijk gemaakt door: Landschap Noord-Holland, Gierzwaluwbescherming Nederland, gemeente Castricum, het Clusius College en Huis van Hilde.