Stembureau in Huis van Hilde op NOS Journaal

,

In de nacht van 16 op 17 maart om middernacht opende Huis van Hilde als stembureau. Al heel wat jaren is Castricum de eerste gemeente waar de verkiezingsdag start om middernacht. Normaal gesproken kon er dan gestemd worden op het station in de bloemenkiosk. Dit jaar was dit echter, vanwege de coronamaatregelen en de verbouwing van het station, niet mogelijk.

We zijn erg blij dat we de gemeente konden helpen en ons museum konden openstellen als stembureau.

Het stembureau opende op dinsdagnacht 16 maart om 00:00 uur. Huis van Hilde blijft de hele woensdag, 17 maart, open voor de kiezers tot 20.00 uur.

Het stembureau bevindt zich bovenin het museum, waar normaal gesproken het museumcafé is. Het stembureau is ook toegankelijk voor mensen met een beperking. In Huis van Hilde is het dragen van een mondkapje verplicht.

Het NOS Journaal was bij de opening van het stembureau om middernacht, bekijk hier de aflevering https://www.npostart.nl/POW_04814836