De komende tijd is ons archeologiemuseum gesloten vanwege de aangescherpte coronamaatregelen en omdat een deel van de vaste tentoonstelling vernieuwd en heringericht wordt.

Als musea weer open mogen in 2021, begint Huis van Hilde in ieder geval zeer feestelijk. We zijn namelijk achter de schermen hard aan het werk geweest om een nieuw ingerichte vleugel van de vaste tentoonstellingszaal te realiseren. Met deze herinrichting krijgt de periode van de 17e eeuw ook een plek in de opstelling. De opstelling toont de geschiedenis van Noord-Holland op chronologische wijze aan de hand van tal van intrigerende archeologische vondsten en mensfiguren. Met de toevoeging van de 17e eeuw in deze opstelling is de geschiedenis rond en krijgt ook het koloniaal verleden door de overzeese scheepvaart aandacht. Ook krijgt de vaste tentoonstelling een geheel nieuwe introductiefilm voor bezoekers in het hart van de opstelling.

Vervolgens openen we ook de nieuwe tijdelijke tentoonstelling Leven in lagen. De mens in het Noord-Hollandse landschap. Bezoekers kunnen dan verschillende archeologische topvondsten voor het eerst zien.

Houd onze berichtgeving in de gaten om te horen wanneer ons mooie Huis weer open gaat.