Nieuwe publicatie: Engelmunduskerk in Velsen-Zuid

“Een verborgen parel in de drukke randstad maar ooit het middelpunt van een groot deel van Kennemerland” de geschiedenis van de Engelmunduskerk in Velsen is nu volledig uitgewerkt in een nieuwe publicatie.

In de Engelmunduskerk werd het middeleeuwse, adellijke echtpaar Van Brederode begraven. Hun graf werd hier gevonden in 1967. In onze vaste tentoonstelling kun je kennis maken met de Brederodes en meer te weten komen over hun leven. Je kunt hun skeletten bekijken en de mensfiguren die we hebben nagemaakt aan de hand van hun skelet. Hun gezichten zijn levensecht gereconstrueerd. Het is net of je even oog in oog met deze adellijke familie staat. Je kunt er ook over lezen in deze mooie publicatie: https://collectie.huisvanhilde.nl/pdf/Willem_en_Hillegonda_van_Brederode_de_edelste_adel_van_holland.pdf

Willem van Brederode
Hillegonda van Voorne

Er is ook veel onderzoek gedaan naar Willem van Brederode en zijn vrouw Hillegonda van Voorne. Zij waren belangrijke vertegenwoordigers van de middeleeuwse adel in Noord-Holland. Daarover is nu een spiksplinternieuwe publicatie uit: De Engelmunduskerk in Velsen Zuid is de nieuwste uitgave in de reeks ‘Noord-Hollandse Archeologische Publicaties’. Deze reeks is een must voor iedereen die belangstelling heeft voor geschiedenis en archeologie.

Deze nieuwste brochure is als pdf te downloaden en is ook te koop in onze museumwinkel, tijdens openingsuren.

Noord-Hollands Nieuws gaf in het programma Jouw Noord-Holland ook aandacht aan deze mooie kerk. Kijk hier het fragment terug: